Matlagning!

Har varit lite dålig på att äta ordentligt sen min förra laddning med matlådor tog slut. Blev dessutom en del korv/hamburgare i helgen när Jenny och Jennifer var på besök. Men idag tog jag mig i kragen och lagade 3 olika rätter samtidigt, alla med fläskkotlett. Totalt blev det 12 matlådor! Så nu klarar jag mig ett tag till :)


Wook med grönsaker, breda äggnudlar och sweet chili-sås

Mexikansk gryta med lök, salsa, röda linser och majs

Parmesangratinerade citronkotletter

Om någon vill ha recepten, lämna en kommentar så publicerar jag dem :)

Piteå del 2

Passade på att susa hem till Piteå onsdag-fredag för att fira mami som fyllde år och även passa på att umgås med djuren :)

Torsdag så fortsatte jag att träna på att Sture ska lyfta frambenen på kommando. Insåg när jag tog in honom att jag skapat en monster! Nu står han och vevar med frambenen mest hela tiden och gissar vilket ben han ska lyfta... Får nog ge upp planerna på att lära honom spansk skritt så han blir hanterbar även i fortsättningen :P


Red även en sväng och tränade på att svänga med enhandsfattning och vikthjälper. Även lite övergångar, Sture var duktig :) Kortade även tyglarna en stund och red ställning/motställning på volten. Mamma filmade, så bjuder på klipp på bägge momenten :)
Tyvärr så är hållning, blick och tygellängd under all kritik, men jag skyller på att jag inte längre rider lika mkt som innan :)
 

Var även ute en sväng med Eika på heden och spårade. Tyvärr så lyckades vi pricka värsta skyfallet, så vi var rejält blöta innan vi var klara... Men duktig var hon :)

Lagomt laddad innan!

Min hoppstjärna :)

Lagomt blöt...


Mysigt! :)

Banan- och chokladsmulpaj

Introducerar nu en ny kategori i bloggen - recept!

Jag hade två bananer som låg och skruttade hemma och det kändes så himla onödigt att slänga dem. Så jag hittade detta recept på cafét och slängde ihop en utsökt paj :)

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 gr smör (kallt)
1 1/4 dl socker
200 gr choklad (mörk eller ljus)
2-3 mogna-övermogna bananer

1. Blanda mjöl och salt i en skål
2. Använd händerna och smula ner smöret i mjölblandningen. Fördela tills det blir en grynig massa.
3. Blanda ner sockret i grynmassan
4. Hacka chokladen och skär bananerna i skivor
5. Häll hälften av smuldegen i en form, sedan banan- och chokladbitarna ovanpå. Häll över resten av smuldegen och avsluta med lite chokladbitar på toppen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-45 min.

Till min paj använde jag 200 gr smör, eftersom jag inte tyckte att smeten blev nog grynig. Hade dessutom bara två bananer, tror 3 hade blivit för mkt till den runda formen jag använde. Blev iaf väldigt gott, sött men inte för sötsliskigt :)


Mumma!

Piteå-bomb

Spenderat helgen i Piteå och gjort av med lite hästabstinens :) Även fotat en hel del, så för att låna uttrycket av Elina kommer här en bildbomb ;)

Kom hem fredagkväll och mös då bara på hemma med föräldrarna och morföräldrarna. Lördag tog jag mig upp i tid och drog iväg till PRK. Spanade in allt nytt som tillkommit sen sist jag var där, det kommer bli kalas :)
Var även ut en sväng med Zaranka i skogen, grymt mysigt!

Söta Z :)


Charley :)

Marconne äter :)

Lasseman :)


Zaranka dricker :)

Caspar, tyvärr inte så bildskön :P

Söta Corney! :)


Och såklart världens finaste Tiger :)

Hästarna är så himla mysiga och harmoniska nu när de går på lösdrift. Fick även se lite hur det går med invänjningen i foderautomaterna och det är väldigt intressant. De är så duktiga som lyckas lära sig hela processen, även om vissa fattar snabbare än andra.

Såg även lite Eva-kurs och fick se Jennies nya stjärna. En mkt söt herre i perfekt storlek för henne, de var så fina tillsammans :)

Jennie och Elliott

For sedan till min älskade farbror Sture och spenderade massor med timmar där :) Började med att frisera mustangmanen och efter en lååååååång ryktning drog vi ut på en lång skogstur och galopperade fort, mkt mysigt :)

Nyfriserad och fin :)

På kvällen for jag förbi och hälsade på Linda och King en sväng och glodde lite hockey, sedan iväg för att fira Erika som fyllde 19 år!

Söndagen var jag och mormor i skogen med Saaba och Eika och spårade. Eika var klockren som alltid, men Saabas premiär gick lite sådär. Hon var rädd både för linan och klöven :) Det är inte alltid så lätt första gången, blir säkerligen bättre sen med mer träning!

For sedan iväg till Sture. Jobbade mkt från marken med början till spansk skritt och lite NH, innan jag satt upp och red ett barbackapass där jag tränade på att svänga honom med glappa tyglar och använde bara skänklar och vikthjälper. Tränade även övergångar med bara säte och röst, han är verkligen klockren! Så småningom gjorde vi enkla byten med glappa tyglar - duktiga farbrorn! For sedan ut och skrittade med Eva C och Fabian på vägen mellan ängarna. Har inte varit där sedan olyckan för 2 år sedan då vi också var barbacka. Sture skenade hela vägen tillbaka till stallet och så gick vi omkull. Eva utmanade mig att följa med barbacka och det gick lysande :) 

Sen vart det tyvärr lite stressigt eftersom jag kollat fel på busstiderna, så jag fick stressa iväg till bussen. 
Men nu är jag iaf hemma i Umeå igen :) 


Ville

Har varit och ridit Ville på bana för första gången och det var mkt roligt! Från början var han inte helt nöjd med bettet, eftersom han gått på hack väldigt länge. Jobbade bara med att erbjuda ett jämt stöd och försöka få honom att ta det. Gick inte så bra från början, men växlade sen till remontsits och travade på efter fyrkanten. Mycket stret innan han accepterade stödet, då gick det bättre.

Finns dock en hel del att jobba med gällande bjudning. Jag red med sporrar eftersom jag tyckt att han varit lite okänslig för skänkeln tidigare och det fick önskad effekt. Han tog skänklarna mkt bättre, men blev väldigt ojämn i bjudningen. Eftersom han är rätt svag så går det för det mesta i övertempo i både trav och galopp, men i slutet av passet hittade han balansen och kunde vila på steget. Bjudningen blev även jämnare och han var lättare att reglera tempomässigt.

Allt som allt är jag nöjd med passet, kändes som att vi tog oss igenom det på ett bra sätt. Lite bristande sits såsom dålig bålstabilitet och "hoppöverliv", men det skyller jag på att jag inte ridit ordentligt på ett tag :)

Elina filmade en liten snutt i mitten av passet, för de som vill se. Här har jag precis börjat rida lätt och jobbar med att få till takt och tempo. Som till synes så går det väldigt mkt i övertempo och han går lite bakom lod, men det blev bättre i slutet :)






Tyvärr hann det bli lite väl mörkt, så både filmen och bilderna är i kassaste laget.

Agilitytävling Åbyn/Byske

Bättre sent än aldrig, men här kommer filmklipp från när jag var iväg och tävlade agility med Axi och Eika i början av augusti. Bakom kameran står Niclas Brynolfsson :)

Axi:



Axis andra tävling och hon var mer uppmärksam än tidigare. Tyvärr så hade jag inte hunnit träna in slalomen ordenligt, så jag hoppade över den och blev därmed diskad. Jag är nöjd över att hon klarade däcket 2 av 3 gånger iaf, inte kröp under några hopp och bara sprang bredvid ett fåtal :)

Eika:


Det var Eika-väder under dagen, molnigt och inte så varmt och då blir det eld i baken på henne (jämfört med hur hon brukar vara iaf ;) ). Hon är ju superstabil på hinder, förutom i hoppklassen då hon blev trött och lyckades peta och vägra. Dessvärre lite slalomfel på grund av att jag var slarvig och det ger tidsfel. Hade även ett kontaktfältsfel till följd av den otroliga farten ;) Allt som allt är jag jättenöjd med tanten, hon såg ut att ha roligt :)

Slappardag och potentiell flygtur

Idag har jag varit ledig och slappat gärnet! Blev lite abrupt väckt av två halvhysteriska hundar och en förfrågan ifall jag kunde mata och morgonpromenera dem. Efter hundskötseln däckade jag i soffan och slappade/sov alldeles för länge, men skönt var det :)

Framåt kvällen lånade jag DAF och körde iväg till Håkmark för att provrida söta Ville för andra gången. Hans ägare hade lånat en kallblodsvallack i stallet så vi följdes ut på en mysig tur i skogen. Första gången jag red ut honom själv så var han helt fantastiskt lugn och snäll, så jag blev lite smått förvånad när ägaren föreslog att jag skulle ta på honom en martingal eftersom han kan ligga på lite mer när man rider tillsammans med någon.

Jag tänkte inte så mkt mer på det, men fick känna på Villes tävlingsinstinkt när det blev dags att galoppera. "Ville kan bli lite taggad när man ska galoppera, eftersom Pålis (kallblodet) rejstravar/galopperar ibland, han har förresten vilat i två dagar" fick jag som förklaring innan vi drog iväg i galopp efter en lång rak sandväg, och vilken tur det blev! Efter några meter flög Ville i luften och började bocka, jag hamnade på halsen och då kom en rad bakutsparkar. Bestämde mig dock för att jag inte hade orken att ramla av, så jag kravlade mig upp och så fortsatte vi galoppera i en jäkla fart! Kul var det :)

Kom lite småbus även sen när vi galopperade, men då man är beredd så är det betydligt lättare att avstyra. Känns bra att jag kommit över min rädsla sen omkullridningen med Sture och kan ta såna här incidenter med en klackspark :) Jag är sugen på att prova rida honom en gång till innan jag bestämmer mig hur jag vill göra. Isf drar vi in honom till Hippo så jag får se hur han beter sig på ridbana.


Buskillen Ville :)

Vila i frid Pampas

Ikväll går mina tankar till Anna-Karin som låtit Pampas vandra vidare till de evigt gröna ängarna efter en längre tids hälta. Jag och Elina tröstäter för att lindra ångesten.

För er som inte vet så är Pampas en häst som stått i Elinas stall i Stöcke. Förra hösten när jag var och hälsade på Elina så fick jag låna Pampas över helgen för att kunna följa med Elina ut och rida. Det skedde då ett litet missförstånd som slutade med att min stortå hamnade under Ps framhov :) Resten av kvällen, som dessutom var Elinas 20-årsdag, spenderades på akuten med röntgen och rullstolsrally i långa korridorer. Helt klart en oförglömlig helg!

Regn

Jag hade världens härligaste morgon i morse. Tog mig upp i tid och lyckades till och med hinna med en gröttallrik till frukost (ja, ni läste rätt :) ). Styrde min ädla lila springare mot staden 06.15. "Oj, vilken härlig dag det kan bli idag" susade genom huvudet, "jag struntar nog i regnkläderna ändå." Lite molning men bakom det grå så skymtade en klarblå himmel. Så fel man kan ha! Skippandet av regnkläderna fick jag bittert ångra när arbetsdagen var avklarad och det var dags att trampa hemåt.

När jag sen var tvungen att ta mig uppför Umeås jävligaste cykelbacke, aka "svingen", så hamnade jag bakom en gullig tant i ett rött regnställ som fick kämpa på som bara den för att ta sig framåt och uppåt. Utan några större problem tog jag mig om henne och övervägde nästan att vända mig om och säga några uppmuntrande ord åt henne. I samma veva blev jag själv omcyklad av 3 hurtiga studenter. Karma är en bitch.  


RSS 2.0