Dagens ridpass med Sture

Fick en helmysig känsla i honom idag och tänkte därför föreviga metoden jag använde för att kunna prova den senare och se om den fungerar även då :)

Började med att låta honom skritta fram länge på långa tyglar. Jobbade honom sedan länge i skritten med skänkelvikningar och skolor, både på rak linje och zick-zack över vägen. Varvade med att ställa igenom och låta honom sträcka i en lång och låg form. Red sedan in på en grusväg och travade, först bara rakt fram men sedan red jag även "slarvisar" - en övning jag hittat på Hippson. Den går ut på att man rider en dålig skänkelvikning, förböjer hästen i halsen och släpper iväg ytterbogen. Lösgör bogarna mycket bra och efter att ha ridit slarvisar slalom längs vägen i trav några vändor så blev han mycket trevlig. Varvade med övergångar till skritt och jobbade sen även på samma sätt i bägge galopperna - slarvisarna och skrittövergångar. Sedan en lång avskrittning och tillbaka ut på bete :)


Skön tisdag

Idag har jag fått ägna mig helt och fullt ut åt de två saker som ligger mig varmast om hjärtat just nu - hundarna och hästarna :) Började morgonen på att följa med Linda och King på tjänstehundsutbildning och agera figurant när de tränade bevakning i skog. Grymt roligt och lärorikt! For sedan direkt till Bruks och tränade agility med Eika. Följde med Elina och hennes mamma och de hade med sig alla tre hundarna och Elinas träningshund Lycka. Även Åsa var där. Vi tränade fart och slalom och Eika var riktigt taggad - trots värmen!

Sen for jag hem och degade ett tag innan jag begav mig till Sture. Han var helt loj i värmen och stod så stilla när jag gjorde iordning honom utanför hagen att till och med mamma vågade hålla i grimskaftet. Det är stort! For sedan ut en sväng med honom och efter det direkt till Näsvik för att hjälpa Jennifer och Madde att hoppa. Fick sitta upp och hoppa något språng med Jaily och även trava av henne, det var kul att prova en ny häst och hon var trevlig :)

Nu blir det sängen, för imorgon ska jag upp och jobba 10-19. Har varit långledig sen i torsdags, så vi får se om jag kommer ihåg hur man gör!

Sov gott!




Denna bild har jag beställt en förstoring av, den ska få hänga i vardagsrummet i läggan :)


Agilityhelg

Har haft en mycket intensiv hundhelg i Sjulnäs. Bägge dagarna har jag varit på plats i Sjulnäs 6.00 (egentligen skulle vi vara där 5.30, men jag har så grymt svårt att ta mig upp...) och hjälpt till som funktionär när jag inte själv tävlat. Lördag kom jag hem kring 19 och ikväll först kl 21 - grymt långa dagar!

Hundarna har iaf skött sig alldeles briljant i helgen! Startade agilityklass 1 och hoppklass 1 bägge dagarna med bägge hundarna, så totalt har det blivit 8 lopp i helgen. Sammanfattar loppen med Eika kort :)

Lördag
Agility 1: Kanonlopp! Var mulet och inte så varmt, så det var riktigt Eika-väder! Felfri på hinder och bara 0,36 i tidsfel, kom 5a av 24 st i mål och dryga 40 startande :) 
Hopp 1: Tyvärr så kom solen fram och det blev för varmt för Eika. Dessutom var hon rätt matt efter första loppet. Tog oss iaf i mål med 15 fel på hinder och tidsfel, klantig ingång i slalomen av mig och så satsade jag inte nog mycket på långhoppet så hon trampade på det. 
Söndag
Agility 1: Bra start, sen hakade Eika upp sig och ställde sig att lukta på någonting vid tredje hindret. Jag orkade inte bli arg på henne utan fortsatte bara när jag fick kontakt med henne och diskade mig därmed. Varmt och soligt - långsam och matt hund...
Hopp 1: Bra lopp, hyffsad fart i hunden och bra flyt. Lyckades dock ta i henne i slalomen så att domaren såg så då fick vi lite fel och så var hon inte riktigt nog snabb så vi fick lite tidsfel också. Men grymt duktig tjej :)             

Axi har inte riktigt varit med på noterna hela tiden i helgen. Eftersom det var hennes första tävling och vi dessutom bara tränat i någon månad så gick vi in för att ha roligt och helt enkelt träna på att tävla. Hon kröp under några hopp och struntade helt enkelt i att hoppa över några, men tog sig iaf över vippbrädan galant. Dessutom så var hon väldigt underhållande för publiken, så jag är nöjd med hennes prestation :)

Jag är grymt inspirerad att fortsätta träna och tävla efter helgen, har sett många duktiga ekipage. Nästa tävling blir i Åbyn/Byske första helgen i augusti, så nu ska Axi ligga i hårdträning tills dess. Eika får istället vila sig i form, eftersom hon är stensäker på nästan alla hinder :)


Snabb uppdatering

Efter en smärre bloggtorka (hoho!) är jag nu tillbaka!
Sen jag kom hem från Grekland har mitt liv i princip bestått av att jobba, träna agility och sova, men nu är värsta jobbruschen över och jag har fem lediga dagar framför mig :)

Eika känns prima inför helgens hemmatävlingar i agility, hon får vila sig i form. Axi däremot har fått ligga i hårdträning för att försöka befästa de svåra hindrena och idag verkade det lossna. Hon fixar numera alla balanshinder själv, det enda som fortfarande är knepigt är att motivera henne i slalomen och ibland glömmer hon bort sig på däcket. Vi får väl se hur det går :)

I övrigt så trivs jag kalas på jobbet, kollegorna är fantastiskt glada och trevliga! Trots otroliga stressruscher och mycket folk så känns det för det mesta roligt att gå till jobbet och det är ju så det ska vara :)

Så småningom har jag massor med gamla videoklipp att lägga upp här, bl a från tävlingen med Tigran och även en mängd Tuffen-klipp! Kommer även att skriva om Greklandsresan, men det får bli ett kommande projekt :)

Vi är nu iaf inflyttade i lägenheten i Umeå, det enda som inte är på plats är våra sängar och personliga tillhörigheter. Det blev grymt fint! Elina har gjort ett jättefint bildinlägg i sin blogg och det kan ni hitta här.
Känns jättespännande med flytten och jag har nog även ett jobb på g i Umeå, men mer om det sen :)

Tjing!

RSS 2.0