Debut

Tänkte utvärdera helgens tävlingsritter i korthet, så de finns kvar i skrift då minnet sviker :)
 
Lördag (LA:3)
Kaosartad inledning då det inte var säkert att jag överhuvudtaget skulle få starta pga att jag fick kortslutning och red in på banan innan startsignal. I samband med det så hann programmet försvinna ur minnet och jag fick lägga all energi och fokus på att minnas rörelserna.
 
Travprogrammet kändes bra, nedsittningen och mellangångarterna som inte har fungerat särskilt bra på träning lossnade väl inne på tävlingsbanan. I skritten hade jag svårt att få honom fram till handen och i galoppen blev det kaos! Satte massor med fart i honom och blev alldeles för vilt pendlande med överlivet, resulterade i ett gäng byten och avbrott och allmänt lång galopp. Fick iallafall god kritik på galoppökningarna :)
 
Lyckades ändå ta det hela med ett leende och underhålla min hejaklack på ett bra sätt! Sen hade både jag och Mumin roligt och det är ju faktiskt huvudsaken :)
 
Söndag (MsvC:2)
Här blev det väldigt tydligt att det här med att tävla är någonting man verkligen måste träna på och jag fick klart för mig att bara för att rörelser fungerar när man tränar på dem hemma så betyder inte det att man kan visa upp dem på en tävlingsbana.
 
Mumin var inte lika positiv och det kändes som att luften gick ur honom när vi kom in på banan. Lyckades därmed bara visa en av två av många rörelser, bland annat enkla bytena, bakdelsvändningarna och ökade galoppen. Detta syntes såklart på procenten och domarens kommentar till mig efter den avslutande hälsningen sammanfattar ritten rätt bra: "Ibland är det inte så lätt!"
 
Nåväl, vet ju att lille M har potential så nu är det bara att träna vidare :)

Helgen

Trots att utmattningen är total efter helgen så har det ändå varit hur mysigt som helst! Fick ner hela familjen + mormor och morfar + bägge hundarna på besök. Inser först nu hur mkt jag verkligen saknar att inte ha dem i närheten längre!

Debuterade även på tävlingsbanan med Mumin under helgen, en klass per dag. Det var en rolig och nyttig upplevelse, nu är jag grymt taggad att träna vidare under vintern och förhoppningsvis fortsätta tävla till våren. Finns ju så klart en hel del att träna vidare på, men det jag är mest nöjd med under helgen är att jag lyckats hålla mig lugn och positiv HELA tiden! Tidigare har det varit ett sånt otroligt stressmoment för mig att tävla och då försvinner lite av den positiva kicken. Min inställning under helgen kan ju bero på att ungefär halva läktaren bestod av min personliga hejaklack, snacka om stöd!

Jag är verkligen så himla tacksam för min fina familj och övriga personer i min tillvaro som stöttar mig på olika sätt. Blir helt varm inombords när jag tänker på dem!

Nu när jag fått skriva av mig lite så hoppas jag att sömnen infinner sig, hade hoppats på att inte behöva vara så fasligt trött imorgon som jag varit idag, men det verkar ju inte bli så...

Regnet det bara öser ner

Huvva, vilket busväder! Tur att två av tre hästar som ska motioneras idag ska ridas i ridhus iaf.. Ikväll blir det att rida för Erica med Mumin, det ska bli kul!
 
Har kollat lite startlistor för helgen och bestämt att det blir en LA på lördag och en MsvC på söndagen, är nog ganska lämpligt att börja med att bara rida en klass per dag. Ska bli så himla roligt! Dessutom så är det fasta starttider under helgen, grymt skönt att slippa oroa sig över att ha räknat fel på tiden.
 
Nu blir det att äta lite och kanske ta en kopp kaffe innan jag ger mig iväg!
 

Sunday, bloody sunday

Jahapp, åter till verkligheten. Nu börjar jag bli lite laddad inför nästa helgs dressyrtävling! Får dessutom stora delar av familjen på besök, så jag längtar massor :)

Jag hittar tyvärr inte de utlovade Mumin-klippen, men istället får ni ett fint klipp på världens finaste hund och den lilla brun-vita råttan :)


RSS 2.0