Hemgjord sushi, glass i stora lass och många sadeltimmar

Är en rätt bra sammanfattning av helgen som passerat. Torsdagen och fredagen spenderade jag på Hippo och red en massa lektionshästar som ska sättas igång efter kvarkan, jättekul!

De har verkligen jättefina och trevliga lektionshästar på olika nivåer och jag fick mig två favoriter. En fuxvallack som heter www.GreatGuy.nl, eller kort och gott GG, och ett brunt sto som heter Butterfly. GG fick jag rida ett lite tuffare dressyrpass på och ni kan ju bara ana leendet som spred sig på läpparna när jag fick sitta och rida byten! Visserligen lite väl luftiga bak ibland (läs med bakutspark), men det var jättekul!

Butterfly är under igångsättning så vi skrittade bara och travade litegrann, hon är helcharmig ändå! Bjuder på en bild på den söta donnan nedan :)


Butterfly

Fredag så kom Hanna ner och vi har mest ätit och degat, helmysigt :) Fredagkväll lagade vi hemgjord sushi, lördag blev det glassfestival och tacobuffe och söndag var vi faktiskt och tränade, tro't eller ej!


Götta!

Nu blir det sängen och ladda upp för att jobba öppning imorgon! Sov gott!

Mammabesök

Fick hit mamma på snabbvisit, onsdag kväll till fredag morgon, har varit mkt mysigt. Jag har verkligen varit hur mammasjuk som helst senaste tiden!

Torsdag var jag ledig från jobbet, så vi strosade runt på stan och åt en massa gott. Sen på kvällen begav jag mig ut till Hippologum för sista delen av instruktörsutbilningen. Höll en teorilektion om ridning före och efter hinder och det gick mkt bra. Det är så kul att prata om sånt man intresserar sig för, det kommer så naturlig. Behövde knappt förbereda mig, tog det mesta ur huvudet. Hjälpte sen till att tempa och kvällsfodra hästarna och fick en kort presentation av de flesta hästarna och ponnysarna, många verkar vara väldigt trevliga! Det blir nog bra det här :)

Idag har jag jobbat öppning och gullemamma kom och hjälpte mig på morgonen med att göra mackor och skära grönsaker, det var trevligt och välbehövligt! Efter jobbet blev det ett yogapass på IKSU och nu ska jag bara dega resten av kvällen.

Tjing!


Ny vecka

Idag har jag, som så många måndagar tidigare, börjat mitt nya liv ;)

Nä, skämt åsido så ska jag faktiskt försöka bli av med mitt sötsug och röra på mig mer. Dels för att minska ryggsmärtorna och även för att förhoppningsvis sänka blodtrycket på naturlig väg och sikta på att bli medicinfri :) Förhoppningsvis blir jag även piggare och gladare på köpet, men det återstår väl att se...

Började dagen på ett ovanligt sätt i morse, tog mig faktiskt upp när klockan ringde och åt frukost i lugn och ro innan jobbet! I vanliga fall brukar jag ligga kvar tills tio minuter innan bussen går och sen inte äta någonting förrän efter jag jobbat minst 4 timmar. Gav en väldigt trevlig start på dagen, ska försöka fortsätta med att ta mig upp i tid :)

Efter jobbet bar det av till IKSU för en timmes Body Balance, en träningsform som passar mig som handen i handsken! Thai chi, yoga och pilates i en härlig blandning och sen avslutar man med meditation, bästa delen av passet :) Jag var dessutom inte stelast i gruppen idag, så det känns som ett plus i kanten!

Nu ska jag plugga lite engelska och sen blir det nog att glo lite Scrubs.

Tjing!


Dressyrträning

Igår fick jag rida Sotan för Ida H, det var spännande. Fick mest jobba med kontroll och att få koll på sidorna, det var bitvis lite kämpigt men ibland gick det bra och då är hon så himla mysig! :)

Det är dock mkt häst att rida och när jag inte har alla ridmuskler på plats så känner jag att jag inte riktigt får ut det mesta hela tiden, men jag ska fortsätta träna och så lär vi väl hitta varandra mer och mer.

Hade Niclas med kameran på marken, så jag har plockat ut lite godbitar i klippen nedan :)





Som till synes är jag lite för mesig och faller fram med överlivet när hon ligger på, istället för att ta igenom halvhalterna med sätet så fastnar jag i tyglarna. Jag måste dessutom jobba vidare med att få henne runt högerskänkeln och rätta framdelen till bakdelens spår. Är lite för klen i min högra sida, är dock betydligt lättare i vänster varv när jag rider henne motställd med koll på högerbogen.

I galoppen blir jag lite för yvig med överlivet och när hon ligger på blir jag för stilla och förhållande i handen, måste helt enkelt våga slappna av, komma ner i sadeln, lätta på tyglarna och komma om med benen för att kunna bromsa med sätet. Bara att kämpa vidare, lätt som en plätt? ;)

Söndag

Började dagen med sovmorgon, trots 10 timmars sömn så är jag inte utvilad.. Iofs har det ju sina orsaker, men det är ändå lite tröttsamt att aldrig känna sig pigg. Tack och lov för koffein, artificiell pigghet :)

Efter brunch/fika på Skogis for jag och Niclas till stan och drällde runt ett tag, sen for jag och simmade några längder på IKSU. Nu på kvällen har jag lagat två kycklingrätter, gjorde världens godaste wook!

Bjuder på två bilder från gårdagen med Sotan medan jag redigerar filmen från träningen. Niclas har fotat bägge, men är inte nöjd med dem och vill egentligen inte att jag ska publicera dem. Men hon är så söt så det gör jag ändå! :)




Fredag

Idag har jag haft en så fantastisk dag att jag till och med kände för att blogga!
Började med sovmorgon och sedan iväg till stallet i Innertavle för att rida Sotan själv för första gången. Eftersom hon gått rätt hårt i veckan och eftersom det blåste storm så for vi bara ut en kort sväng efter vägen i skritt och trav och hon skötte sig galant :) Sen pysslade jag på i stallet och mös i flera timmar, smorde och flätade, plockade och borstade. Kände mig som en liten ponnytjej igen!

Imorgon ska jag få rida träning för Ida H, ska bli jättekul! Niclas ska följa med och filma och ta kort, så då kommer mina trogna läsare (Jenny) att få en bättre presentation av lilla Sotan :)

Så länge kan jag bjuda på ett videoklipp från när Axi var här i december. Första kvällen låg hon och Saga och muppade sig hur länge som helst.


RSS 2.0