Fantastisk lördag

Finns det något bättre sätt att börja dagen på än att vara först på plats i stallet och välkomnas av 7 hungriga gnäggningar? Se solen gå upp och börja tina frosten på marken och sen sopa och göra fint i vårat prydliga stall. Fantastiskt :) Igår var jag och Elina ut en sväng på heden med de två fyrbenta herrarna. Hittade en bra joggrunda och avslutade med att trava terränghoppbanan, det var kul :) Idag ska Elina få motionera H då jag ska in och jobba kväll och marken var för hård och frusen imorse när jag var där. Ikväll blir det spakväll med ansiktsmasker och fotbad och imorgon ska jag få börja dagen på samma fantastiska sätt som imorse. Livet är bra fint :)


Hosse - torsdag

Idag blev det ett dressyrpass på banan. Fokuserade på lösgjordhet och jobbade serpentiner och skänkelvikningar på kvartslinjerna som uppvärmning. Övergick sedan till galoppjobb, först att få koll på galoppen och inte låta honom rinna iväg. Istället för att bli förhållande i handen så svängde jag så fort jag kände att jag "tappade" honom och det fungerade jättebra! Så småningom började vi jobba med skrittövergångar och avancerade till enkla byten och han var jätteduktig! Avslutade med lite förvänd galopp, mest bara för att känna på den.

Efter passet var både jag och Hosse nöjda och glada och jag förväntar mig rejäl träningsvärk imorgon då mina dressyrmuskler inte fått jobba ordentligt på ett tag :)

Happy Endings

Jag och Elina har börjat nöta en ny serie som är grymt kul! Rekommenderas :)


Hosse - måndag och tisdag

Måndag så ägnade vi oss åt ett dressyrpass på banan. Började med att rida serpentinbågar och fokuserade på att få honom att spåra ordentligt åt bägge hållen, efter ett tag lossnade det och han blev trevlig :) Väldigt framme till handen och med ett bra sug, kul när det inte är "tomt" framtill :) Gick sedan in och jobbade på volt med att öka och minska volten i alla gångarter. Han var jätteduktig i vänstergaloppen, kunde samla honom med bibehållet flyt på en 10 m-volt! I högergaloppen var det lite trögare, men det jobbar vi vidare på :)

Tisdag fick det bli en promenad i stormen med inslag av både hjärngympa, miljöträning och jogging. Hosse skötte sig mkt bra trots busigt väder!

Onsdag

Idag har jag jobbat 7-16, det känns verkligen i benen. 9 timmar springandes på stengolv... Dessutom hade jag bara räknat med att jobba till 14, fick veta först kl 10 att jag var tvungen att stanna 2 timmar extra och då känns det speciellt tungt...

Fick iaf fara på stallet när jag var klar, det var mysigt :) Hosse fick dock vila idag. Jag och Elina var iväg och kollade på en clinic på Surf. De gick igenom rätt grundläggande saker om programridning, men det var ändå intressant att se :)

Nu har vi parkerat i soffan och glor Chuck och Desperate Housewives. Är ledig i två dagar nu, så imorgon blir det att sova tills jag vaknar självmant - skönt!

Söndagsmys

Har spenderat största delen av dagen i stallet. Medan Elina bytte däck på bilen så mockade jag och fixade maten. Sen rensade vi sten ur hagen som pojkarna ska gå i till vintern, det var drygt! Två hela skottkärror blev det... Idag har vi dessutom fixat en lastpall som ska få tjänstgöra som vattenbaljsställ i vinter, det blir nog bra :)

Efter det så skrittade vi ut en sväng. Jag jobbade lite skolor och skänkelvikningar och han kändes fin. Travade även en liten sväng och då var han pigg och glad, men inte överglad :)

Till middag blev det surströmming med Sandra och oj så gott det var! Nu ligger jag mätt och nöjd i soffan och ska glo ett avsnitt Chuck med Elina innan det är dags att sussa!

Tjing!

Bjuder på en hagbild på Hosse :)
Foto: Elina Sjölander


Hosses nya plastmatte

Har hänt en del sen sist jag bloggade, jag har nämligen gått och blivit med häst :)
He's A Knight Horse, eller Hosse som han kallas till vardags, har redan varit Umeåbo i några veckor, men hamnade i min vård i fredags. Så nu kommer nog hästinläggen att bli desto fler!

I torsdags åkte Eika tillbaka hem till Piteå igen och det är väldigt tomt utan henne. På torsdag kommer dock Axi hit och ska bo med oss i 3 veckor, så helt utan hund blir jag ju inte ändå :)

Idag har vi varit i stallet mest hela dagen, jag har pysslat på med en massa roliga och mysiga sysslor. Organiserat skåpet, skrivit listor, provat ut utrustning och satt upp skyltar! Nu på kvällen har vi även sett två hästfilmer, varav den ena jag varmt kan rekommendera! Berättelsen om Secretariat är en film som skildrar USAs mest kända galopphäst Secretariats liv och är verkligen en mysfilm! Jag grät glädjetårar i slutet. Hästnördar, se den!

Måndag

Började dagen med en rejäl sovmorgon, snoozade till halv tolv. När Elina kom hem från skolan så drog vi igång en rejäl storstädning, så nu har vi det fint och fräscht hemma :)

Efter städningen så for vi en sväng på Expo och fyndade lite fina saker.


Knivställ som rymmer alla knivar :)


Burk! (Som jag dock köpte utan Elinas godkännande ;) )

Köpte även lite tavellister som pappa ska få sätta upp när han kommer på onsdag, så vi rymmer ännu mer ljuslyktor!

Har även passat på att fixa lite saker idag, bl a satt upp de fina konsollerna till min lutande hylla - här är resultatet :)


Efter Expo-besöket for vi på stallet och jag fick rida Hosse. Red på planen och tränade först lite skolor i trav och sedan galoppfattningar och avbrott. Sen fick Elina hjälpa mig att få till sitsen i galoppen på en volt, jag har lite svårt att komma ner ordentligt i sadeln och spänner gärna upp mig. Blir även för stilla i handen som då blir förhållande hela tiden, så jag fick träna på handcirklarna. Till sist lossnade det och jag kunde sitta avslappnat och nere i sadeln och komma om med benen :)

Under eftermiddagen tränade vi även uppletande med hundarna. Eika fattade vinken efter någon gång och var då duktig :) Saga var grymt duktig, kul att se en så arbetsvillig hund!

Nu har vi bakat banan- och chokladpaj och ska väl förmodligen hoppa i säng på ett tag.



Världens sötaste lapphund är lite trött ;)

Tjing!

Klubbmästerskap

Tävlade på Umeå BHK idag med Eika, två lopp i perfekt Eika-väder :) Lite slarvmissar både av mig och henne, men allt som allt är jag nöjd. Det var bra fart i henne, men desto sämre fart i mig.

I agilityloppet var hon lite för taggad och satsade på A-hindret vid fel tillfälle, så det blev en disk.
I hopploppet kom vi av oss lite då jag inte hade nog med fart mot långhoppet och sen föll hon tillbaka i gamla vanor och hoppade ramen i däcket :P




Ledig fredag

Idag har jag fått ägna mig massor åt det bästa jag vet, häst och hund! Blir så grymt energisk av att göra det jag älskar, så nu är jag laddad för helgjobb :)

Började dagen med att jag och Elina traskade iväg upp till skogen och tränade uppletande. Det gick mkt bra, Eika var laddad! Lite ute och cyklade först då hon sprängde sökrutan skuttade runt som en förvirrad hare i hela skogen. Men efter några svängar fattade hon vinken och då fick vi till en fin sväng som dessutom fastnade på film :)



Efter skogsrundan så slängde vi i oss lunch och DAFade iväg till Stöcke och slängde på Quantas på transporten. Iväg till SURF och markassisterade Elina när hon dressyrade. Det såg mkt bra ut och Q var fin och framme :) Fick även trava av honom och det var askul, jättekänslig och allmänt fin. Nu har jag fått mersmak, måste hitta mig en fin häst att rida annars går jag under!

Efter stallet var klart for vi iväg till Ön och agilitytränade. En hoppbana nivå klass 2-3 stod framme, så vi passade på att köra den. Jättekul bana med lite klurigheter, men det mesta gick bra. Eika var fortfarande astaggad och skällde så att det sprack som för en pubertetspojke i målbrottet.

Hurtigheterna fortsatte även efter att vi kommit hem, då jag och Elina slängde på oss löparkläderna och drog ut på en liten löprunda - till Ica för att köpa fredagsgodis ;) Nä okej, vi sprang faktiskt en omväg till Ica, men situationen var ändå allt annat än okej...


RSS 2.0