Onsdag

I morse när jag cyklade till jobbet så var det 6 grader (!), nu börjar hösten verkligen närma sig på riktigt. Öppnade för andra gången idag, mkt att tänka på! Måste verkligen få upp mitt arbetstempo med morgonsysslorna för att kunna öppna själv i framtiden...

Efter jobbet så for jag och provred en häst, en 8-årig vallack som sökte medryttare. En söt kille vid namn Ville :) Vi for ut på en mysig sväng i skogen och han var fantastiskt cool och mysig. Orädd men inte "lobotomerad" och ingen skillnad i bjudning att rida bortåt motför hemåt - skönt att slippa sitta och bromsa på hemvägen! Är ju van vid Sture som alltid har rally så fort man vänder hemåt ;)

Jag är dock osäker på om Ville verkligen är den typ av häst jag är ute efter. Personlighetsmässigt trivdes jag mkt bra med honom, en känslig men ändå trygg häst, men han var lite väl grön för mig. Jag ska rida honom igen i helgen så får vi väl se hur det känns efter det :)

Efter vi varit hos Ville så följde jag Elina till hennes stall och gjorde klart till Quantas medan hon var ute och red. Nu sitter jag i soffan och tröstäter, är nämligen på väg att bli förkyld och kan inte andas genom näsan... :(

Ny stad, nytt boende och nytt jobb

Börjar nu känna mig lite mer hemma i Umeå och trivs mkt bra. Jobbet är roligt och de tycker att jag sköter mig mkt bra, så jag är som allmänt nöjd. Har även tagit tag i maten och lagat ett antal storkok så jag har matlådor för flera veckor framöver, skönt att bara kunna micra sig mat :)

Ikväll har vi ägnat oss åt att storstäda i lägenheten och jag tänkte därför bjuda på lite nystädade bilder :)



Mitt rum :)


Matplatsen

Köket

Hallen och lite av vardagsrummet

Toan

Sminkplatsen i vardagsrummet

Fin-byrån :)

Favoritstället!

Bokhylla

Här är senaste tillskottet i hushållet, en bordertjej som heter Saga och tycker om att pussas, kramas och hoppa :)

Molly var inte riktigt på modellhumör, så jag bjuder på en gammal bild på henne :)

Nu blir det att sova, ska öppna cafét imorgon och börjar kl 7. Så 6.30 styr jag cykeln mot staden... Har bara tre arbetspass kvar nu innan två dagars ledighet, ska bli lite skönt faktiskt. Har jobbat i sträck sen i torsdags :)

Tjing!

Fredag

Äntligen börjar man se ett slut på allt detta regn!
Idag har jag pysslat på med en massa målning och annat kul. Köpte en sekretär på Kupan häromdagen som behövde sig en liten ansiktslyftning innan den får flytta med mig till Umeå :)


Utsidan


Före - inte riiiiktigt min favoritnyans av rosa, eller vad sägs?


Efter. Den är dock inte riktigt färdigpiffad än, bjuder på en bild när den är installerad och klar i läggan också :)

Håller även på att måla en spånskiva att fästa mina fina tavlor på.


Har samlat mina favoritbilder på väggen, men det kommer bli svårt att sätta upp alla tavlor på betongväggarna i mitt nya rum. Fixar en spånskiva att sätta fast dem på och sen fäster jag bara skivan på väggen - mindre hål och mkt smidigare. Smart va? ;)

Efter jag var klar med målning och annat småfix så begav jag mig till Sture. Vi lyckades missa regnet och hade en mysig tur efter Riks 13. Jobbade övergångar bortåt och galopperade fort hemåt - skitkul! Sedan stod jag och pussade på honom hur länge som helst, eftersom detta var sista "ordentliga" gången jag red honom på ett tag. Efter detta kommer det bara bli sporadiskt när jag är hemma på besök. Känns väldigt ledsamt att inte träffa honom varje vecka efter 3 år tillsammans, men samtidigt så får jag glädjas åt hur mkt jag utvecklats tillsammans med honom och hur mkt han lärt mig. Han har både skapat mina två största fobier, rida ut barbacka och rida ut i mörkret, och sen även hjälpt mig att komma över dem. Senast igår var jag ute barbacka med honom i skymningen det var hur mysigt som helst!


Vackra killen redo för ridtur

Ute på äventyr efter oändliga grusvägar

På väg hem stannade jag till utanför hagen och ropade på Sture genom fönstret, som synes så kan han sitt namn och lyssnar på tilltal :) Fick en gnäggning till svar och då körde jag nöjt därifrån - gullefarbror :)

Imorgon så ska jag kolla när Jenny tävlar Lasseman i dressyr i Luleå och sedan iväg med vovvarna till Boden för att tävla agility. Återkommer med rapport :)

Sov gott!

Regn och rusk

Idag har jag mest rännt runt känns det som, men jag har fått mkt gjort!
I natt hade jag dock svårt att somna, men turligt nog så var Sarah Lyxell här och hade inte heller lyckats somna. Vi surrade om en massa saker tills klockan blev halv fyra. Det är alltid så fint att prata med Sarah, för hon är så klok och ger bra feedback. Av henne fick jag ett väldigt fint brev på min studentdag med ett ordspråk som hon uppfann enkomt för mig. 

                           "Fatta inga beslut idag baserade på kunskap du kommer få imorgon"

Jag har brevet uppsatt på toaskåpet hemma och läser det dagligen, mkt kloka ord som fått mig att våga stanna upp och tänka och känna efter istället för att huvudstupa kasta mig in i situationer.

Tillbaka till dagen som varit, började morgonen med att åka med mamma och hunden till Djursjukhuset i Gammelstan. Eika har inte varit helt fräsch på senaste tiden och jag har dessutom hittat en knöl på hennes ena revben som vi ville kolla upp. Får dock inte besked om vad knölen är förrän i september då den ska opereras bort. Förhoppningsvis är det bara en fettknöl eller en cysta, men såklart finns även alternativet att det är en tumör. Det tar vi tag i då isf, ingen idé att oroa sig i onödan över saker man inte kan göra någonting åt. Jag är iaf glad att jag lyckades hitta den bland all päls!

Efter veterinärbesöket lunchade vi på Storheden och sedan mötte jag upp Martin för en sväng på Luleås andrahandsmarknader. Fyndade lite småsaker och efter mat på Max begav vi oss tillbaka till Piteå. Jag blev hemma ett tag innan jag orkade mig ut i det blöta vädret och iväg till Sture i Kopparnäs.

Väl där så märkte jag att farbror gått och blivit kall och öm i ryggen, så istället för planerad uteritt blev det promenad/jogging. Provade även att löslongera honom i paddocken en liten stund och han skötte sig galant! Lyssnade urbra på röstkommandon, kunde göra övergångar trav-halt-trav, och sprang runt mig på en hyffsat jämn volt. Han är väldigt trevlig att jobba på lina, men jag var osäker på om han skulle lyssna på mig utan linan. Glatt överraskad blev jag över att det gick så bra. Kommer sakna farbrorn enormt när jag flyttar till Umeå!

Blöt men nöjd Sture i paddocken efter löslongering, tränsad och klar för avskrittningspromenad.

Efter jag var klar med hästen hämtade jag upp hundarna, bytte till torra kläder och begav mig iväg till Bruks för lite agility med Elina och alla hennes hundar. Det gick bra, både Eika och Axi skötte sig mkt bra. Jobbade dock bara "markarbete" med Eika, tunnlar och slalom. Axi var ovanligt med på noterna och riktigt snabb, kul att det går framåt!

Nu har jag spenderat kvällen/natten åt att packa ihop mina tillhörigheter. Man märker inte hur mkt grejer man faktiskt har förrän man börjar plocka i allt, det tar aldrig slut! Börjar dock se ljuset så småningom, men är långt ifrån klar...

Aja, nya tag imorgon!

Sov gott!



Ledig måndag

Jag har haft en härlig dag! Tog sovmorgon och steg inte upp förrän strax innan elva. Vid tolv tog jag med mig Eika och hämtade upp Linda och King för en tur till Bruks. Lättare agilityträning stod på schemat. Tränade lite hoppsvängar, tunnlar och slalom med Eika och fick även prova köra King i slalomen - bägge hundarna var duktiga!

Efter träningen så gjorde jag bort lite tråkigheter hemma, ringde viktiga samtal och adressändrade. Efter det så slappade jag mest, fram till ridningen. Även efter ridningen intog jag soffläge igen och har endast förflyttat mig till sängen nu när det är sovdags.

Imorgon väntar ett möte på banken och spårning med Elina och hennes hundar, det blir nog trevligt :)

Sov gott!

Sluta med volter

Idag red jag min sista måndagslektion med min dressyrspecialgrupp. Fick rida på senaste tillskottet Zaranka, en stor brun valack som är 8 år och ca 175 i manken. Han var väldigt lätt i handen och det var därför lite svårt att få en äkta kontakt i tyglarna, men när han väl kom fram till handen var han mkt trevlig! Rör sig lagomt och är väldigt lugn, snäll och känslig för säteshjälper, en väldigt trevlig häst att rida. På schemat för dagen stod sluta och volter.

Som uppvärmning skrittade vi hästarna och kollade av styrning på långa tyglar. Sedan travade vi fram i remontsits på volterna och även på fyrkantsspåret i lättridning. Redan från början gav Z en väldigt fin känsla, men jag fick jobba på ett tag för att få honom fram till handen och få honom i en lång och låg form utan att knäppa av i nacken och gå bakom handen.

Sedan började vi med själva övningen som vi huvudsakligen red i skritt. På ena långsidan red vi en 6-metersvolt i hörnet och sedan sluta efter långsidan ur hörnet. Vid mitten lade vi en 10-metersvolt och fortsatte sedan med sluta till lite innan nästa hörn. Kortsidan red vi som en båge eller en stor halvvolt och på motsatt långsida jobbade vi med halter vid de röda kryssen.

Eva-Lena var osäker på hur mkt skolor Z gått sedan tidigare, så jag jobbade endast med flacka slutor och kortare sträckor. Fick jobba rätt mkt med ledande yttertygel och bara hitta lite tvärning och flyt, när han skötte sig bra och böjde sig fint avbröt jag och berömde. Lite stret innan han förstod vad vi höll på med men bitvis så flöt det på mkt bra. Eftersom han inte är så stark och van vid att jobba med skolor så fokuserade jag mer på att vara noggrann med min egen sits och position och det fungerade mkt bra. Vi varvade övningen med att sitta ner och trava efter fyrkanten och då var han kalasfin! Fin i formen, lagom bjudning och bra kontakt, jag kunde bara sitta och njuta med stilla hand :)

Vi avslutade med att trava av på volterna i remontsits och sen skritta av och han verkade väldigt nöjd efter passet. Känns lite sorgligt att avsluta min rutin, att spendera måndagskvällen på PRK. Men nu är det nya tag och det är inte omöjligt att jag börjar rida lektioner i Umeå, bara för att det är så nyttigt att rida för någon. Dessutom siktar jag ju på att hitta mig en fin medryttarhäst :)


Fotosession

Här kommer ett litet smakprov från dagens fotografering med Sture. Blev en hel del bilder, vissa mer smickrande än andra ;) Alla bilder är fotograferade av duktiga Jenny Hortlund!




Har redigerat samtliga bilder själv och blev ändå nöjd med resultatet :) Börjar förstå mig på programmet mer och mer, men det är både knepigt och tidskrävande ibland. Beundrar de som orkar sitta och hålla på med sådant hela dagarna!

Semester!

Har precis jobbat klart sista passet på Havsbadet, grymt skönt! Känslan påminner lite om sista skoldagen, med att tömma skåpet och lämna tillbaka arbetskläder. Nu har jag hela 10 dagars ledighet framför mig och det känns fantastiskt, kommer inte ihåg sist jag var ledig så länge förutom när jag varit utomlands. Har iaf gott om tid på mig att vara hemma med familjen innan flytten och packa ihop alla mina saker. Dessutom kommer jag nu ha mer tid över till att blogga, så det kommer finnas en massa roliga filmklipp och bilder på bloggen inom en snar framtid för den som är intresserad av det :)

Nu ska jag strax iväg på surströmmingsmiddag (mumma!) och sen bär det av till Sture för en liten "photoshoot", bilderna lär dyka upp här sen :)

Tjing!

Sammanfattning

Då var det dags igen. Har hänt en hel del sen sist jag bloggade, så nu kommer en snabb sammanfattning.
I förra veckan var jag och provjobbade på Bibliotekscafét i Umeå och fick jobb, får dock besked om vilken utsträckning tjänsten blir först nästa vecka. Antingen så får jag 75% eller en extraanställning med mycket timmar, hoppas verkligen att jag får 75%! Skulle vara grymt skönt att få fast anställning :)

Sture är fortfarande på bete och lever livet. Vi varvar ploj med lite allvar. Var ute och galopperade honom barbacka för första gången sen omkullridningen förra hösten och tack och lov skötte han sig bra. Det var dessutom hur mysigt som helst. Rider även lite dressyr i natur och det är väldigt tacksamt, eftersom bjudningen då kommer gratis :) Nu har han dock flyttat till Kopparnäs och vi har tillgång till ridbana och jättenära till Riks 13 - lång fin grusväg som är kalas att rida på. Så det blir även en del galoppturer och i söndags red vi ett dressyrpass på banan. Farbror ville inte riktigt anstränga sig, han är ju fortfarande på semester och så kommer jag och stör!

I övrigt så jobbar jag hur mycket som helst. Har börjat avta lite med folk nu, men är fortfarande en hel del att göra. Agilityn har legat lite på hyllan på grund av jobb, men i veckan blir det hårdkörning inför helgens tävling i Åbyn/Byske med bägge hundarna :)

Har samlat på mig en del bloggmaterial som borde publiceras, men det orkar jag inte med nu. Nu blir det sängen, imorgon har jag en fullspäckad dag framför mig! Ska hålla ridlektion för mamma, rida 3 hästar, se Eva-kurs, träna agility och se på bio :)

Tjing!

RSS 2.0