Ledig måndag

Det finns få saker i livet som jag uppskattar så mkt som att vara ledig en vardag, det är vardagslyx för mig! Kändes som ett fint sätt att starta veckan, är faktiskt lite taggad på att komma tillbaka till jobbet efter 3 dagars ledighet :)

Dagen började jag i stallet med morgonutsläpp och sedan var jag och Hosse ut på en kort skogstur barbacka med repgrimma. Tränade på övergångar, halter och ryggningar på röstkommando och han var jättelydig! Fick även till några bra skänkelvikningar i både skritt och trav :) Har börjat träna förberedande för spansk skritt och det går framåt. Han kan nu lyfta bägge frambenen både från marken och uppsuttet på kommando. Nästa steg blir att lära honom att gå framåt samtidigt som han lyfter, det är lite knepigare. Men det tar sig säkert :)

Efter stallet så tog jag en pn på soffan och mötte sedan upp Martin för en snabb sväng på Expo. Köpte lite pynt till toan :) For sedan och tog en kaffe med Gabbie, innan jag drog till Martin för filmkväll med honom, Gustav, Johan och Emelie. Jag har allt bra fina vänner, de gör mig så glad :)

Nu blir det att sussa, ligger lite back i sömn efter helgens äventyr ;) I fredags var jag vaken 22 timmar i sträck, jobbade 7-15, stallet 16-20, fest 21-04. Sov dessutom bara 2 timmar, eftersom jag hade morgonen på stallet. Tack och lov följde Elina med och hjälpte mig och sedan var vi funktionärer på ponnyhoppning på SURF innan vi åkte tillbaka och motionerade hästarna. Totalt blev det 10 timmar i stallet, härligt med en riktig hästdag :)

Tjing!


Lycklig

Idag fick jag en uppenbarelse när jag var påväg hem från stallet, jag är nöjd med tillvaron och glad in i själen. Har på senaste tiden kännt mig trött och "tung" inombords, men idag så drabbades jag av en glädjeattack och blev helt pirrig i kroppen. Mysigt! Att Hosse dessutom var jätteskötsam och vädret var soligt och fint när vi var ute och red var plus i kanten :)

Det har varit lite dålig aktivitet här på senaste tiden, men jag har inte kännt mig särskilt inspirerad. Ska dock få en ny header fixad av Jenny plus att jag och Elina ska låta Amanda fotografera oss när hon kommer hit, så då blir det kanske lite mer liv i bloggen :)

Bjuder iaf på två bilder från senaste tiden, den första var Elina för feg för att posta ;)


Spakväll :)


Vår snygga gula outfit!

Hosse - v. 43

Jag gissar att de två Alm-damerna som följer bloggen vill läsa om sin ädla springare, så här kommer en sammanfattning av vad vi pysslat på med förra veckan :)

Måndag - ut i skogen i mörkret med pannlampa. Jobbade övergångar och tempoväxlingar och Hosse var en pärla trots min mörkerrädsla :)

Tisdag - repgrimmepromenad i skogen. Jobbade med att vända, backa och ha honom att gå före. Knöt sedan ihop repet så det blev som två "tömmar" och jobbade sidvärts och halter och igångsättningar med bibehållen tvärning. Satt även upp en sväng och skrittade tillbaka till stallet, duktig och koncentrerad kille :)

Onsdag - kort dressyrpass på planen i snygga nya kläder. Gula lindor och ridvantar, samt grönt schabrak med gul passpoal (bild kommer någon annan gång :). Jobbade med halter, ryggning, skolor, övergångar, bakdelsvändningar och skänkelvikningar.

Torsdag - ut i skogen och jobbade galopp i lätt sits med bibehållen kontroll. Travade även terränghoppningsbanan tillbaka, mysig tur :)

Fredag - vila

Lördag - ut i skogen och hoppade terrängbanan. Jättekul!

Söndag - dressyr för Elina på planen. Hon coachade mig på ett mkt bra sätt till "jordgubbssylt
" (som Kyra skulle sagt :) och det var jättekul! Han var hur fin som helst och Elina är mkt bra på att se och påpeka saker som jag har haft lite problem med. Bland annat så uppmärksammade vi och repeterade ordningen för hjälpgivning vid ställning och omställning. Att först lägga på skänkeln, sen lätta i yttertygel och vid behov leda med innertygeln. Jag blir lätt lite för förhållande och tar ofta tygeltaget innan skänkeln är på plats och då blir det inte rätt. Dessutom var vi assnygga, så det var grädden på moset ;)


Denna bild var den som blev minst muppig :)

Extraordinär tisdag

Har haft en sån där fint mysig dag som man har ibland. Lyckades göra bort massa tråkiga saker som fakturor, städa o dyl igår, så hade ingenting sånt hängande över mig. Hade dessutom morgon på stallet, är så himla mysigt att starta dagen där!

Hosse var iofs lite rödhårig idag när vi var ute och red, men vi tog oss genom det och efteråt var han astrevlig :) Dessutom har Axi börjat hitta sig tillrätta och trivs jättebra på stallet, till och med inkallningen börjar fungera - när man är där iaf... ;P

På jobbet har det flytit på mkt bra och jag klarade dessutom stäningen utan någon som helst övertid för första gången! Det är 2 timmar snabbare jämfört med min sämsta stängning :)

Nu ska jag krypa ner i soffan ett tag och sen är det dags att sussa, öppnar imorgon och sen är jag ledig i två dagar! Då kommer dessutom syster på besök över helgen, det blir askul :)

Tjing!

RSS 2.0