Hosse - v. 43

Jag gissar att de två Alm-damerna som följer bloggen vill läsa om sin ädla springare, så här kommer en sammanfattning av vad vi pysslat på med förra veckan :)

Måndag - ut i skogen i mörkret med pannlampa. Jobbade övergångar och tempoväxlingar och Hosse var en pärla trots min mörkerrädsla :)

Tisdag - repgrimmepromenad i skogen. Jobbade med att vända, backa och ha honom att gå före. Knöt sedan ihop repet så det blev som två "tömmar" och jobbade sidvärts och halter och igångsättningar med bibehållen tvärning. Satt även upp en sväng och skrittade tillbaka till stallet, duktig och koncentrerad kille :)

Onsdag - kort dressyrpass på planen i snygga nya kläder. Gula lindor och ridvantar, samt grönt schabrak med gul passpoal (bild kommer någon annan gång :). Jobbade med halter, ryggning, skolor, övergångar, bakdelsvändningar och skänkelvikningar.

Torsdag - ut i skogen och jobbade galopp i lätt sits med bibehållen kontroll. Travade även terränghoppningsbanan tillbaka, mysig tur :)

Fredag - vila

Lördag - ut i skogen och hoppade terrängbanan. Jättekul!

Söndag - dressyr för Elina på planen. Hon coachade mig på ett mkt bra sätt till "jordgubbssylt
" (som Kyra skulle sagt :) och det var jättekul! Han var hur fin som helst och Elina är mkt bra på att se och påpeka saker som jag har haft lite problem med. Bland annat så uppmärksammade vi och repeterade ordningen för hjälpgivning vid ställning och omställning. Att först lägga på skänkeln, sen lätta i yttertygel och vid behov leda med innertygeln. Jag blir lätt lite för förhållande och tar ofta tygeltaget innan skänkeln är på plats och då blir det inte rätt. Dessutom var vi assnygga, så det var grädden på moset ;)


Denna bild var den som blev minst muppig :)

Kommentarer
Postat av: maria alm

Härligt Moa! Hosse hålls sysselsatt :)

2011-11-01 @ 22:00:17
Postat av: Karin

Toppen:D lika söta båda två

2011-11-03 @ 09:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0