Tempoväxlingar och övergångar

Red Marconn på kandar. Efter självständigt framridning i alla gångarter med fokus på lång och låg form samt rätt tempo samlades vi efter fyrkantsspåret för att påbörja övningen.

Först arbetstrav och avsaktning till skritt vid varje bokstav, fokus på timing. Sedan arbetstrav, ur hörnet långsam trav till mitten av långsidan, där arbetstrav mellan två bokstäver och sedan långsam trav igen till hörnet. Efter det omvänt, "snabb" trav direkt ur hörnet, upptagning med bibehållen takt och energi på mitten av långsidan och sedan fram igen till hörnet. Jobbade på detta sätt i bägge varven och efter skrittpaus även i galopp. Mkt bra övning för att "våga" tänja på gränserna och göra tydliga tempoväxlingar vid bestämda punkter. Även otroligt nyttigt att rida på raka spår och ändå jobba med ställning och motställning och inte bara göra det på böjda spår.

Lydiga Marconn hade inga problem med tempoväxlingarna och så småningom fick jag en väldigt trevlig känsla i tyglarna. Vi hade lite problem med att få upptagningarna mjuka och runda eftersom han lätt spänner upp sig då, men blev bättre efter några repetitioner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0